fbpx

TIAN ĆEHIĆ

Tian Ćehić je plesalec, ustvarjalec, koreograf in trener v plesnem centru Bolero. Maturiral je na gimnaziji Bežigrad, trenutno pa je študent 2. letnika managementa v športu. Poleg šole mu že od osmega leta dalje proste ure polni ples. Tekmovati je začel leta 2009. V vseh letih tekmovanje je nabral več kot 35 zlatih medalj na državnih prvenstvih (v zvrsteh jazz, modern in show dance), 5 naslovov evropskih prvakom in 15 naslovov svetovnih prvakov (in še mnogo ostalih stopničk in finalnih uvrstitev). Izkupiček rezultatov je tako iz solističnih kot tudi skupinskih uspehov.

Od leta 2015 naprej je koreograf večine svojih solističnih točk, ostale koreografije pa so pod okriljem Matevža Česna - njegovega trenerja in koreografa že skoraj od samega začetka tekmovalne plesne poti. Trenira vsak dan po več ur, ko pa ne pleše pa poučuje rekereativne in pa tekmovalne skupine, soliste in pare v plesnem centru Bolero. Tudi njegovi varovanci so uspešni tako na domačih kot mednarodnih tekmah.

 

Največji koreografski uspehi so iz leta 2019, ko je njegova članska modern formacija osvojila naslov evropskih prvakov in svetovnih podprvakov (dobitniki tudi zlate plakete za dosežke v letu 2019 s strani PZS), modern mladinska mala skupina naslov evropskih podprvakov in mladinska modern dvojica naslov svetovnih podprvakov. Plesno se izobražuje (poleg svojih rednih treningov show dance-a, moderna in jazza) na raznovrstnih plesnih delavnicah doma in v tujini, vseh plesnih zvrsti. Februarja 2020 je pri PZS opravil izpit plesnega sodnika za moderne tekmovalne plese in v začetku leta 2021 pri PZS prav tako dobil naziv strokovnega delavca v športu- MTP. Za svoje plesne dosežke je v letu 2016 in 2017 prejel nagrado Športne zveze Ljubljana in pa leta 2018 ter 2019 bil iz strani PZS nagrajen kot solist leta.

Poleg tekmovanj se ogromno udeležuje tudi drugih projektov, predstav in nastopov in poučuje po evropi. Plesal je še v mnogih videospotih/oddajah/prireditvah kot so Špornik leta 2011, Ema 2017, v oddaji Vse je mogoče, Slovenska popevka 2017, Zvezde plešejo, Slovenija im talent, Znan obraz ima svoj glas, v operi Carmina Burana (SNG Ljubljana) in pa v muzikalu Trač ali Mnogo hrupa za nič (MGL) ter v dobrodelni plesno-multimedijski predstavi Življenje je vrednota. V slednji je sodeloval tudi kot sokoreograf. Sokoreogragrafiral je tudi dobrodelno multimedijsko predstavo Project X in tri leta (2017, 2018 in 2019) nastopil in sokoreografiral predstave Jadrana Živkoviča. Kot koreograf in trener je gostoval že po mnogih evropskih državah (Belgija, Češka, Srbija, Estonija...) in poučeval tudi mnoge online plesne delavnice za tujce.

 

  

Sledi Tianu na socialnih omrežjih
 Instagram

Tian Ćehić

 Facebook

Tian Ćehić

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2022 Bolero. Vse pravice pridržane.