fbpx

PLES je nekaj čudovitega – prijetna družba, glasba, gibanje, harmonija, lepota, plemenitost ...

Ples je jezik, ki ga razumejo po vsem svetu in je najlepši način sporazumevanja med ljudmi. Nobene zadrege ni, če ga še ne obvladamo. Najlažje in najprijetnejše se ga je učiti v DOBRI PLESNI ŠOLI. Nobene dolgočasnosti, le zabava in sprostitev.

 

 

 

VIZITKA PLESNEGA CENTRA BOLERO

 

 

BOLERO je renomiran plesni center (plesna šola in plesni klub) v šolskem letu 2022/2023 s 33-letno tradicijo odličnega dela!

BOLERO sta ustanovila priznana plesna strokovnjaka, Janja Pušl in Zoran Kljun, kot plesni par, vice državna prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih. Danes sta ponosna na svoj strokovni plesni in delovni kolektiv, ki je kreativen, drzen in ustvarja uspešno zgodbo plesa, tako za rekreativne plesalce, kot tudi za tekmovalce različnih plesnih zvrsti!

V BOLERU plešejo VSE generacije, od 3. do 80. leta starosti! BOLERO je v Sloveniji med prvimi uvedel individualni pristop učenja družabnega plesa odraslih in poročnih parov.

BOLERO je odličen organizator tako plesnih kot ostalih prireditev.

BOLERO se ponaša z izvrstnimi koreografi, ki delujejo tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Več kot uspešna in plesu popolnoma predana, slovenska ambasadorka plesa, Nika Kljun živi v Los Angelesu, od koder svoje bogato plesno znanje prenaša na vse HIP HOP navdušence po celem svetu, še zlasti pa na trenerje in plesne učitelje Bolera, ki že leta ustvarjajo vrhunske plesalce, ki dosegajo vrhunske rezultate.

 

 

ZAKAJ ZAUPATI BOLERU?

 

Ker je BOLERO:

Boljši od ostalih – Delujemo že 33. leto, smo velika organizacija, imamo izkušnje ter strokovno podkovan kader - več kot 30 kreativnih in drznih plesnih pedagogov in ostalih sodelavcev.

Odličen – Nahajamo se na odlični lokaciji, v ljubljanski Astri za Bežigradom, na Dunajski 49, pri nas je počutje vedno odlično.

Lep – Imamo lepe, klimatizirane, najsodobnejše opremljene prostore modernih linij, oblikovane in urejene po priznanji metodi harmoničnega bivanja FENG SHUI, v katerih v svet plesa sproščeno popeljemo vse generacije. Ples ponuja srečo – le sprejeti jo je potrebno

Ekstravaganten – Smo posebni, saj v tečaje vpeljujemo vedno nove, zanimive in atraktivne elemente, saj sledimo najsodobnejšim trendom, tako doma kot v tujini.

Redoljuben – Z organiziranim in strokovnim pristopom skrbimo tako za rekreativne plesalce kot tudi za tekmovalce različnih plesnih zvrsti.

Oh in sploh »THE BEST« – kot so »THE BEST« naši številni vrhunski tekmovalci solisti, plesni pari in ekipe, ki se ponašajo z neštetimi nazivi pokalnih, državnih, evropskih in svetovnih prvakov. Rezultati tekmovanj

 

SLOGAN BOLERO:

BO-nton

LE-pota

RO-mantika

 

REFERENCE PLESNEGA CENTRA BOLERO

 • Tradicija delovanja – Bolero kot plesna organizacija uspešno deluje že 33 let.
 • Ustanovitelja Bolera – Janja Pušl (strokovna vodja) in Zoran Kljun, univ. dipl. inž. str. (direktor), sta plesna učitelja z diplomo Fakultete za šport (leta 1985), redno zaposlena v Boleru, na plesnem področju pa aktivna že več kot 35 let.
 • Predavatelja Janja in Zoran sta že 30 let predavateljana izobraževalnih licenčnih seminarjih za plesne učitelje v okviru Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije (ZPVUTS) in Plesne zveze Slovenije (PZS), predavata pa tudi v sklopu usposabljanja novega strokovnega kadra (plesnih vaditeljev in učiteljev), ki poteka v okviru Fakultete za šport v Ljubljani, ZPVUTS in PZS.
 • Funkcionarja Zoran Kljun je že od leta 1980 aktiven funkcionar v različnih plesnih institucijah:
 • z najdaljšim, 25-letnim stažem predsednika Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije, ki združuje okrog 150 članov,
 • zadnja leta predsednik Plesne zveze Slovenije (predhodno 28 let podpredsednik PZS), ki v 80 klubih združuje preko 3.300 članov, tekmovalcev.

Janja Pušl je dolgoletna članica Odbora za strokovno usposabljanje pri ZPVUTS, dobitnica priznanja za življenjsko delo (30 let) s strani Športne zveze Ljubljane in Športne zveze Domžale.

 • MentorjaJanja in Zoran imata kot priznana strokovnjaka na plesnem področju status plesnega učitelja - mentorja. V Sloveniji ima takšen status 35 plesnih učiteljev.
 • SodnikaOba imata opravljene tudi sodniške izpite in sodniško licenco za sojenje plesnih tekmovanj – Janja za področje modernih tekmovalnih plesov, Zoran za področje standardnih in latinskoameriških plesov.
 • Velika plesna organizacija – Po številu zaposlenihje Bolero največja plesna organizacija v Sloveniji z 12 redno zaposlenimi strokovnimi in organizacijskimi delavci ter s preko 20 honorarnimi sodelavci.
 • Izobražuje – Bolero izvaja izobraževanja otrok, mladine in odraslih po celi Sloveniji, največ pa v Ljubljani in njeni okolici, ter po Gorenjski, Dolenjski in Primorski.
 • Sedež delovanjaV Ljubljani deluje Bolero v poslovnem objektu Astra za Bežigradom na 1.300 m2 površine, dejavnost izvaja v 6. dvoranah:

Dvorana Hollywood (levo), Steklena dvorana (desno)

Dvorana HollywoodSteklena dvorana

 

Dvorana London (levo), dvorana Nika (desno)

Dvorana LondonDvorana Nika

 

Velika dvorana v pritličju (levo), manjša dvorana v pritličju (desno)

Velika dvorana v pritličjuMala dvorana v pritličju

 


Izdelani učni programi
– Bolero ima izdelane večstopenjske učne programe plesne šole za 7 starostnih obdobij: 3–4 let, 4–6 let, 7–10 let, 11–15 let, 16–20 let, 20–60 let, nad 60 let (zeleni klub). Za specialna plesna področja (moderni tekmovalni plesi) ima še dodatne učne programe. 

 • Priznanja – Vsako leto podeljuje Bolero odraslim tečajnikom (in študentom), ki so zaključili celoletno šolanje v plesni šoli, priznanja "Evrotest". Osnovnošolci, ki končajo dvoletno šolanje splošne smeri, opravljajo preizkus znanja in prejmejo priznanja iz splošne smeri osnovnošolcev.
 • Ugodnosti – Bolero je vključen v projekt Plesne zveze Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport »Slovenija pleše - Razgibajmo življenje«, zato omogoča svojim polnoletnim tečajnikom brezplačen vpis v članstvo projekta SP-RŽ in s tem pridobitev Kartice ugodnosti PZS, s katero uveljavljajo popuste pri vpisu v plesne tečaje, udeležbah na plesih, plesnih vikendih in pri ostalih storitvah.
 • Organizator – Bolero je organizator: 
  • gala maturantskih plesov (tudi s preko 1.000 obiskovalcev na večer) v različnih prireditvenih dvoranah: v Areni Stožice, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v Kopru, Litiji, Kočevju, Sežani; pri izvedbi maturantskih plesov sodeluje s Cankarjevim domom, Grand hotelom Union, s hoteli v Portorožu itd.,
  • valetnih plesov v Cankarjevem domu, Grand hotelu Union in podobnih prireditvenih prostorih v Ljubljani ter po drugih slovenskih mestih. Veliko ljubljanskih osnovnih šol se odloča za izvedbo valetnih prireditev kar v prostorih Bolera, saj arhitektura omogoča preureditev plesnih dvoran v prireditveni prostor, ki sprejme do 200 gostov,
  • prireditev plesanja ulične četvorke po ulicah in trgih slovenskih mest za dosego Guinnessovega rekorda - v preteklih letih: v Litiji, Kočevju, Kopru, Sežani, Škofji Loki, Domžalah, Krškem, Piranu.
 • Tekmovalci – V sklopu plesne šole Bolero deluje Plesni klub Bolero z letno okrog 280 registriranimi tekmovalci v tekmovalnih plesih pri Plesni zvezi Slovenije.
 • Vrhunski športniki Tudi po kvaliteti, to je vrhunskih tekmovalnih dosežkih, je Bolero eden izmed vodilnih v Sloveniji. Ima nešteto kategoriziranih vrhunskih športnikov - plesalcev v okviru Plesne zveze Slovenije, ki jih je Olimpijski komite Slovenije v zadnjih 25 letih kategoriziral v mednarodni oziroma perspektivni razred na podlagi doseženih finalnih uvrstitev na svetovnih in evropskih prvenstvih, ki so jih dosegli tekmovalci Plesnega kluba Bolero.
 • Nazivi prvakovPlesni klub Bolero ima številne državne prvake, izmed njih tudi bivšega svetovnega mladinskega prvaka v akrobatskem rockenrolu, osvojeno finalno mesto na mladinskem SP v LA plesih, v modernih tekmovalnih (šov) plesih pa dosežena številna finalna mesta na SP in EP v formacijah, malih skupinah, dvojicah in solistih ter številne nazive svetovnih in evropskih prvakov.
 • InvestiranjePlesna šola Bolero vlaga velik del prihodkov, ki jih prejme od plesnih tečajev, maturantskih plesov in valet, nazaj v ples, v obliki sofinanciranja treningov tekmovalcev, kritja stroškov poti na svetovna in evropska prvenstva, prirejanja plesnih tekmovanj in dobrodelnih prireditev, izobraževanja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev ter sredstev za reklamne akcije, ki popularizirajo ples, in podobno.
 • Dobra plesna šola Navedene reference, delovanje in poslovanje po dobrih poslovnih običajih ter izpolnjevanje predpisanih kriterijev pri GZS-PTZ so tisti pokazatelji, ki Plesni šoli Bolero že vrsto let upravičeno dajejo naziv »DOBRE PLESNE ŠOLE«. Bolero je ena izmed samo 7. plesnih šol v Sloveniji z nazivom "Dobra plesna šola", ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. (Podjetniško trgovska zbornica podeljuje takšen naziv podjetjem, ki izpolnjujejo stroge kriterije strokovnosti in poslovnosti na področju plesne dejavnosti.)
 • Dostopnost - Širok spekter dejavnosti Bolera je zabeležen na spletni strani bolero.si, ki zajema več kot 100 strani pisnih in slikovnih informacij ter video posnetkov.

 

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2024 Bolero. Vse pravice pridržane.