| 1. mesto: SVETOVNO PRVENSTVO 2025 – Ljubljana, Slovenija | |
| Kategorija | Hip hop solo članice |
| Plesalci |
Kaja Kušar |
|
Koreografija |
Barbee Šuštaršič |
"Zmage in občutka na stopničkah na tako velikem tekmovanju sem si vedno želela. Seveda sem imela upanje, da bi se na prvenstvu povzpela visoko na stopničke, saj si to pravzaprav vsak plesalec/plesalka želi. Moj glavni cilj pa je bil le, da na odru uživam. Pred prvenstvom sem trenirala več kot običajno, sama in z mojo trenerko Barbee Šuštaršič. Brez njene podpore bi bilo vse veliko težje. Tudi podpora s strani domače publike me je na svetovnem prvenstvu dodatno motivirala, saj so bili vsi moji ob odru, navijali zame in mi tudi oni dajali energijo. Ko so po mikrofonu poklicali moje ime in številko za vstop na finalni oder, me je močno stisnilo v trebuhu, ampak sem si mislila »Pokaži jim, kdo je Kaja Kušar«. Takrat je vse postalo malo bolj resnično. Zaslišala sem glasbo in v glavi začela kreirati moj finalni izhod. Bila sem skoncentrirana kot še nikoli. Uvod glasbe me je takoj spomnil na Indijo in na tekmovanje Red Bull Dance Your Style v Mumbaju, kjer sem tekmovala. To me je še dodatno napolnilo z dobro voljo in samozavestjo. Po finalu so kmalu sledile razglasitve, kjer sem občutila srečo in veselje z vseh strani. Občutki in emocije so še danes neopisljivi. Resnično se mi zdi šele, ko v galeriji zagledam vse posnetke in na polici moj zlat pokal." Kaja Kušar