1. mesto: SVETOVNO PRVENSTVO 2019 – Riesa, Nemčija | |
Kategorija | show dance formacije člani |
Točka | Behind the wall |
Plesalci |
Karin Ahčin |
Koreografija |
Matevž Česen |
"Pri članih sem vedel, da imamo Slovenci največ možnosti, saj je trenutna ekipa plesalcev iz plesnega kluba Bolero, katero vodim, treniram in koreografiram izvrstna. V njej so izjemni posamezniki, ki trenirajo cele dopoldneve: plesalci, ki imajo tudi že nekaj kilometrine in izjemno talentirani mladi plesalci, ki so prvič v članski konkurenci. Da bi lahko ponovili lanskoletni uspeh, ko smo zmagali v vseh članskih kategorijah v show dancu si nisem mislil, zato nisem čutil posebnega prtiska, saj se dobro zavedam, kako subjektiven je tekmovalni ples. Morda me zmage le v posameznih pogledih naredijo bolj samozavestnega. A vsa samozavest je splavala po vodi, ko so na oder stopili Rusi z mogočno sceno, odlično tehniko in izjemno energijo. Vse do konca nisem verjel, da bomo znova postali svetovni prvaki v skoraj vseh kategorijah. Izjemno zadovoljen bi bil s katerokoli uvrstitvijo na stopničke, že finala smo se veselili. Zame osebno je to prav gotovo največji uspeh, večji kot lani. Presrečen sem in zelo hvaležen!'' Matevž Česen