fbpx

sLOVEnija - zaljubite se v deželo na sončni strani Alp

Podajte se na popotovanje v zeleno deželo na križišču alpskega, panonskega in mediteranskega sveta. Naj se vaše misli sprehodijo skozi prostrane zelene gozdove, skozi očarljiva mesta. Prepustite domišljiji prosto pot in se spustite globoko v skrivnostni kraški podzemni svet, prepustiti se vročim sončnim žarkom ob morskih valovih ali pa se povzpnite na visoke alpske vrhove, kjer je še vedno sneg. Skozi Slovenijo se lahko popeljete v slabih dveh urah. In tri dni bo povsem dovolj, da začutite Slovenijo.

 

Ljubljana

Ljubljana je zelena prestolnica zelene države. Podobo mesta je ob reki s slikovitimi mostovi in tržnico zasnoval znameniti arhitekt Jože Plečnik. Mesto tisočerih prireditev obkrožajo parki in zaščitena območja narave. Ko si v Ljubljani te prevzame občutek, da bi lahko znova verjel v pravljice. Živahno zeleno mesto, ki združuje šarm manjše prestolnice in samozavest velikih evropskih velemest. 

 

Piran - mesto soli

Najlepše mesto slovenske obale je zraslo na soli. Piranske soline, kjer še danes po starih postopkih nastaja vrhunski solni cvet, so bile vir razcveta slikovitega mediteranskega mesta z obzidjem, razgledno cerkvijo in kulturnimi znamenitostmi. Le slabo uro strano iz Ljubljane.

 

Bled - podoba raja

Alpsko jezero z edinim slovenskim otokom je že stoletja svetovljanski kraj, ki navduši z lepotami narave, zgodbami preteklosti in posebnimi močmi za obnovo dobrega počutja. Odprite skrinjico edinstvenih in nepozabnih doživetij, ki jih je opazil tudi svetovno znani popotniški vodič Lonely Planet in Bled uvrstil med top 10 destinacij, vrednih obiska. Poglejte na jezero z gradu na pečini in pojdite na otok s tradicionalnim čolnom – pletno. Gre za rajsko doživetje v alpskem biseru. Le 30 min iz Ljubljane.

 

Postojnska jama - svetovna posebnost

Najbolj obiskana turistična kraška jama v Evropi je kraj, kjer se znova izlegajo mladiči človeške ribice! Vanjo že 140 let vozi jamska železnica. V bližini jame se nahaja Predjamski grad – največji jamski grad na svetu.

 

Lipica - zibelka belih konj

Ali ste vedeli, da so plemeniti beli konji lipicanci doma iz Slovenije? Njihova izvorna kobilarna je že od leta 1580 v Lipici, na Krasu. Tu lahko na ogledih predstav in treningov klasičnega jahanja občudujete njihovo eleganco, doživite Kras s kočijo ali pa se odpravite na terensko ježo.


Več: https://www.slovenia.info/sl

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2022 Bolero. Vse pravice pridržane.