fbpx

PETRA RAVBAR

Petra Ravbar je 26 letna plesalka, koreografinja, trenerka, ki poučuje in trenira v plesnem centru Bolero v Ljubljani. Po končani srednji šoli se je vpisala na Zdravstveno fakulteto, kjer zaključuje študij zdravstvene nege. Z ples pravi, da je to njena prva in zares čista ljubezen. Plesati je začela že v vrtcu, bolj resno pa se je začela ukvarjati s plesom pri 6ih letih. Njena trenerka in druga mama je bila Romana Pahor, katera je bila tudi kriva, da je Petra prišla v Plesni klub Bolero. Petra sedaj že 12 let tekmuje in trenira pod vodstvom trenerja Matevža Česna za katerega pravi da je njen drugi oče in vzornik.

Tekmuje več kot 18 let in v svoji tekmovalni karieri je nabrala več kot 34 medalj na svetovnih, evropskih prvenstvih in tekmah svetovnega pokala v zvrsteh show dance, jazz in modern. Dosegla je več kot 26 naslovov državne prvakinje v solo, duo in v skupinskih točkah. Njeni dnevi so v celoti posvečeni plesu, trenira sama po več ur na dan, poučuje pa tudi druge skupine v Boleru. Petra je koreografinja in trenerka svojih plesalcev in z njimi dosega zavidljive rezultate tako na državnem kot na mednarodnem nivoju.

 

Najbolj si bo zagotovo zapomnila leti 2018 in 2019. V letu 2018 sta skupaj s Tianom Ćehičem skoreografirala mladinsko modern formacijo ‘’Choice’’, ki je na svetovnem prvenstvu dosegla 3.mesto, plesalci so bili tudi zmagovalci svetovnega pokala v Pragi. V letu 2019 je Petra z isto skupino obranila 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Ossi s koreografijo ‘’In search of’’.
Njena najljubša disciplina je jazz, zato zelo rada koreografira jazz točke. Ima kar nekaj varovank, katere dosegajo odlične rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Lara Šlibar je v njeni koreografiji dosegla naslov evropske prvakinje leta 2018 v mladinski kategoriji, bila je tudi zmagovalka svetovnega pokala. Leta 2019 je Lara Šlibar s Petrino koreografijo dosegla 3.mesto na svetovnem prvenstvu v članski kategoriji. Iva Senica je bila evropska podprvakinja v jazz solu med otroci v Pragi 2019. V mladinski kategoriji jazz dvojic sta njeni varovanki Sara Istenič in Ela Jakolič dosegli 3. mesto na evropskem prvenstvu.


Letu 2018 pa pripisuje prav poseben pomen, saj je takrat tudi prvič postala svetovna prvakinja v modern dvojicah s Tianom Ćehićom. Z isto točko sta skupaj bila tudi tretje uvrščena na prestižnem ‘’Best of the best IDO Gala tekmovanju’’ v Genovi. Leta 2019 sta osvojila tudi naslov evropskih prvakov v članski kategoriji. Poseben pomen ima tudi bronasta medalja med članskimi jazz solistkami, ki jo je Petra osvojila v Pragi na evropskem prvenstvu leta 2019.


Veliko strast ji predstavlja tudi nastopanje na televiziji in gledaliških odrih. Petra je sodelovala v predstavah Dance Amore, v muzikalu Trač ali mnogo hrupa za nič (MGL), v oddajah Slovenija ima talent, Ema, Vse je mogoče, Dobro jutro… Nastopala je tudi z različnimi glasbeniki (Tinkara Kovač, Saša Lendero, Alenka Godec, Imset,…), leta 2017 je nastopa na koncertu priznanega tenorista Andrea Bocelli v Ljubljanski Areni Stožice. Sodelovala je pri snemanju različnih videospotov.


Petra se izobražuje na različnih plesnih delavnicah v Sloveniji in v tujini. V februarju 2021 pa je uspešno opravila izobraževanje pri Plesni zvezi Slovenija za strokovnega delavca v športu. Petra je gostovala kot trenerka že v različnih evropskih državah, prav tako poučuje online plesne classe v tujini.

 

  

Sledi Petri na socialnih omrežjih
 Instagram

Petra Ravbar

 Facebook

Petra Ravbar

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2022 Bolero. Vse pravice pridržane.