fbpx

MATEVŽ ČESEN

Po končani osnovni šoli sem v letih 2000-2004 obiskoval Umetniško gimnazijo – smer sodobni ples, kjer sem se podrobneje seznanil z umetniški ustvarjanje in jo zaključil na maturi ter dobil naziv plesalec. Svoje plesno znanje pa sem nadgradil in izpopolnil na plesni akademiji London Studio Center v letih 2006-2009 v Londonu v Združenem kraljestvu Velike Britanije, kjer sem diplomiral z odliko kot profesionalni plesalec in se podrobneje seznanil tudi s petjem in igro. Leta 2009 sem v sodelovanju z Plesno zvezo Slovenije in Fakulteto za šport uspešno zaključil usposabljanje in postal športni trener modernih tekmovalnih plesov, leto kasneje pa tudi plesni sodnik.

Kot koreograf in plesalec sodelujem na različnih dogodkih, gala prireditvah, državnih proslavah, televizijskih oddajah, showih, videospotih, oglasnih kampanjah, modnih revijah in koncertih ob bok številnih priljubljenih domačih pevcih in skupinah. Soustvarjam številne vloge v plesnih, gledaliških in lutkovnih predstavah.

 

Priplesal sem si naslov 10 kratnega državnega,  4 kratnega evropskega in 4 kratnega svetovnega prvaka. Prijel sem plesno nagrado Povodni mož za naj posameznika in dobil priznanje za najbolj vsestranskega plesalec. Desetletno tekmovalno kariero pa zaključil še z nagrado za najboljšo plesno točko na festivalu North American Dance Championships v New Yorku (ZDA).

 

Več kot 10 let delam kot trener športnega plesa z plesalci tekmovalci s katerimi se udeležujem tekmovanj in festivalov. Na mednarodnih tekmah smo v samem vrhu z večkrat osvojenimi naslovi evropskih in svetovnih prvakov. Tako sem že zelo kmalu bil izglasovan za naj pedagoga in za koreografa, ki zna navdušiti. Leta 2014 sem kot trener dobil elitno priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije. Leta 2016 mi je Plesna zveza Slovenije podelila nagrado za koreografa z največ osvojenimi medaljami na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Leta 2018 sem prijel nagrado športne zveze Ljubljana za 10 letno delo v amaterskem športu. Leta 2018 pa smo postavili tudi zgodovinski mejnik, ko smo s člansko ekipo zmagali v vseh kategorijah v show dancu na svetovnem prvenstvu in tako leta 2019 dobil nagrado mestne občine Ljubljana in nagrado Plesne zveze Slovenije za velik prispevek k prepoznavanju Slovenije na plesne zemljevidu sveta. Leta 2019 in 2020 sem s člansko ekipo osvojil glavno nagrado na IDO Gala World Eventu "best of the best", kjer se med seboj pomerijo povabljeni svetovni prvaki v različnih disciplinah in kategorijah iz največje plesne organizacije na svetu IDO. Tako me je Plesna zveza Slovenija nagradila še z posebno nagrado za koreografa leta 2019. Leta 2020 sem prejel najvišje državno priznanje Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa. Istega leta me je tudi največja mednarodna plesna organizacija IDO uvrstila na plesni zid slavnih z nagrado za izstopajočega koreografa in trenerja.

Skozi celotno leto gostujem in potujem po celi Evropi in tudi po svetu z workshopi, plesnimi klasi in seminarji, kjer predavam kot trener in koreograf. V Ljubljana predavam na plesni akademiji in pišem, poročam, analiziram in raziskujem za spletni portal in oddajo Parada plesa.

 

  

Sledi Matevžu na socialnih omrežjih
 Instagram

Matevž Česen

 Facebook

Matevž Česen

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2022 Bolero. Vse pravice pridržane.