fbpx

 

Projekt počitniškega varstva otrok »POLETJE V BOLERU 2020«

 

Z veseljem sporočamo, da je bil Bolero tudi letos, na »Javnem razpisu za sofinanciranje programov in projektov v MOL v letu 2020 s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju«, izbran za izvajalca subvencioniranega počitniškega varstva otrok in mladostnikov z aktivnostmi v času šolskih počitnic.

 

* Projekt »Poletje v Boleru 2020« je subvencioniran s strani:

 

 

Namen izvedbe projekta »Poletje v Boleru 2020« je otrokom na območju Mestne občine Ljubljana omogočiti kakovostno, ustvarjalno in aktivno preživljanje prostega časa v času poletnih šolskih počitnic po načelu enakih možnosti.

 

Cilj izvedbe projekta je ozaveščanje otrok o učinkoviti rabi energije, vode in ostalih virov, s poudarkom na športno-gibalnih aktivnostih in razvijanju ustvarjalnosti na različnih, tematiki primernih, delavnicah.

  

 

Spoštovani starši, skrbniki!

 

V veliko veselje nam je, da bo naš Plesni center Bolero tudi to poletje vašim otrokom omogočil preživeti prečudovite tedne v času poletnih počitnic. V to smo prepričani! Projekt je namenjen učencem od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja MOL (otroci, ki bodo junija 2020 končali 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole). Namenjen je vsem, tudi tistim, ki se bodo s plesom spoznavali prvič.

 

Projekt Poletje v Boleru je enotedenski program (od ponedeljka do petka). Naše simpatične strokovno usposobljene plesne pedagoginje in pedagogi poskrbijo, da otroci pod budnim očesom vzljubijo ples, se naučijo novih plesnih korakov in sklepajo nova prijateljstva. Glede na želje in razpoloženje otrok ter splošne usmeritve programa dodajamo plesnim vsebinam tudi družabne igre, ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti (plavanje, pohodi) ter odkrivanje Ljubljane in njenih skritih kotičkov. Tedensko bomo izvajali različno vsebinsko tematiko (Teden olimpijskih iger, Teden ekologije, Teden poklicev, Teden pustolovščin).

 

 

TERMINI POLETNEGA VARSTVA OTROK V BOLERU 2020 VSEBINSKA TEMATIKA
Termin 1 od 29. 06. do 03. 07. (5 dni) Teden olimpijskih iger
Termin 2 od 06. 07. do 10. 07. (5 dni) Teden ekologije
Termin 3 od 13. 07. do 17. 07. (5 dni) Teden poklicev
Termin 4 od 20. 07. do 24. 07. (5 dni) Teden pustolovščin
Termin 5 od 27. 07. do 31. 07. (5 dni) Teden olimpijskih iger
Termin 6 od 03. 08. do 07. 08. (5 dni) Teden ekologije
Termin 7 od 10. 08. do 14. 08. (5 dni) Teden poklicev
Termin 8 od 17. 08. do 21. 08. (5 dni) Teden pustolovščin
Termin 9 od 24. 08. do 28. 08. (5 dni) Teden olimpijskih iger

 

 

 

zbiranjem prijav za program počitniškega varstva bomo pričeli v torek, 2. junija 2020, ob 07.00 uri preko spletnih prijavnic (glej v nadaljevanju teksta spodaj!).

 

Sprejemanje prijav pred tem datumom s strani MOL ni dovoljeno.

 

 

VSEBINA PROGRAMA

Tedenski program »POLETJE V BOLERU 2020« (vsak delovni dan, od 7:30 do 16:30) zajema:

    • zajtrk
    • kosilo 
    • sadno malico
    • vodo in brezalkoholne napitke v neomejenih količinah
    • poučevanje različnih plesnih zvrsti (hip hop, moderni plesi, show dance, jazz, modern, latinskoameriški plesi, plesi za osnovnošolce,…)
    • družabne igre, kvizi, karaoke, itd.
    • oglede plesnih filmov in risank
    • ustvarjalne delavnice (izdelki iz gline, kartona, papirja, gumbov, riža, delavnice Pokaži kaj znaš … vezano na tematiko tedna, ipd.)
    • športne igre v dvorani in v naravi – odvisno od vremena
    • izlete (središče Ljubljane, Tivoli, Mostec, Rožnik, igrišča, itd.) – odvisno od vremena in tedenske tematike
    • dva obiska zunanjih institucij (bazen, živalski vrt, Hiša eksperimentov, ipd.) – odvisno od vremena in tedenske tematike

Opombe:

  1. Bolero kot izvajalec programa počitniškega varstva si pridržuje pravico do sprememb vsebin programa.
  2. Izvedba programov poletnega počitniškega varstva v letu 2020 poteka pod določenimi Posebnimi pogoji, ki smiselno sledijo priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe koronavirusa (epidemije Covid-19):

  • Smiselna uporaba priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019
  • Higienska priporočila za izvajanje pouka v osnovni šoli (za učence prve triade in devetošolce) v času epidemije Covid-19
  • Pred začetkom izvajanja tedenskega varstva pridobi izvajalec podpisano izjavo staršev glede zdravstvenega stanja otroka, ki ni starejša od 3 dni. V primeru, da je posamezen otrok v varstvu dva tedna, izvajalec pridobi izjavi za oba tedna do 3 dni pred začetkom varstva v posameznem tednu, oz. ob prihodu otroka na prvi dan varstva.  (Prenesi izjavo)
  • V primeru, da otrok zboli z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal, izvajalec postopa skladno s priporočili NIJZ.
  • Posebni pogoji za izvedbo poletnega počitniškega varstva v letu 2020 ostanejo v veljavi, dokler v RS ostajajo v veljavi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe z virusom Covid-19, ki so relevantni za izvedbo programov počitniškega varstva.

 

KRAJ IZVAJANJA PROGRAMA

Bazični del programa Poletje v Boleru izvajamo v prostorih Plesne šole Bolero, Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana. Prostori plesne šole Bolero so moderno opremljeni in klimatizirani. Na razpolago je šest plesnih dvoran, garderobe, toaletni prostori in družabni kotički. Program izven prostorov PŠ Bolero izvajamo na območju Mestne občine Ljubljana.

 

SEZNAM OBLAČIL IN OPREME 

  • Oblačila: primerna dnevna oblačila, udobna obutev za sprehode, copati, primerna obuvala za plesne vaje,...
  • Obvezna oprema: kartica Urbana z naloženim dobroimetjem 10,00 EUR, papirnati robčki, pokrivala (kapa, klobuk), kreme za mazanje, sončna očala, bidoni…

 

POZORNOST PLESNE ŠOLE BOLERO

Vsak udeleženec tedenskega programa Poletje v Boleru 2020 prejme darilo:
• Popust v višini 30 EUR za prvi vpis v Bolero (novo članstvo) v začetni tečaj (katerekoli zvrsti) v septembru ali oktobru 2020. Darilo je tudi prenosljivo na drugo osebo za namen prvega vpisa v Bolero. Popust se ne prišteva k ostalim akcijskim popustom Bolera.

 

POGOJI PROJEKTA, SUBVENCIONIRANJE, CENA, IZJAVE

A. Vključitev otroka v projekt počitniškega varstva »Poletje v Boleru 2020« temelji na prostovoljni odločitvi starša/skrbnika otroka.

 

B. POGOJI ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE DO SUBVENCIONIRANEGA počitniškega varstva so:


• otrok mora imeti stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana (MOL),
• otrok je v šolskem letu 2019/2020 obiskoval in bo junija 2020 končal 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole na območju MOL,
• programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, in sicer le v primeru, da otroci obiskujejo OŠ na območju MOL (zahtevana so ustrezna dokazila),
• posamezen otrok je v program subvencioniranega počitniškega varstva lahko vključen v 1 (en) teden ali največ 2 (dva) tedna varstva,
• podana izjava s strani starša/skrbnika o izpolnjevanju pogojev za uveljavljanje pravice do subvencioniranega počitniškega varstva.

 

 

C. Cena za tedenski (5 dnevni) program počitniškega varstva »Poletje v Boleru 2020« znaša 30,00 eur/osebo z upoštevano subvencijo MOL, polna cena tedenskega varstva brez subvencije MOL pa je 119,00 eur/osebo.

 

D. Program se po subvencionirani ceni 30,00 eur/osebo v posameznem tedenskem terminu izvede ob pogoju vsaj 20 prijavljenih otrok v terminu (največje število pa je 28 otrok).

 

E. V primeru prezasedenosti termina imajo prednost otroci iz socialno ogroženih družin.

 

F. Otroci iz socialno ogroženih družin, ki izpolnjujejo pogoje do subvencioniranega počitniškega varstva, imajo na podlagi pravočasno oddane prijave v varstvo in ob predložitvi ustrezne dokumentacije (Centra za socialno delo) zagotovljeno želeno 1 ali 2 tedensko varstvo brezplačno.

 

G. Obvezno podana podpisana izjava staršev glede zdravstvenega stanja otroka vključenega v program počitniškega varstva, vezano na ukrepe za zajezitev širjenja COVID-19, predana izvajalcu od 1 do 3 dni pred pričetkom izvajanja tedenskega varstva, oz. ob prihodu na prvi dan varstva.

 

POSTOPEK PRIJAVE, SKLENITEV OBLIGACIJSKEGA RAZMERJA, ODPOVEDI

Prijavo otroka v projekt počitniškega varstva se izvede preko spletne PRIJAVNICE (glej spodaj). Izpolniti je potrebno vse označene rubrike in podati ustrezna soglasja!

(Opomba: Prijavo otrok iz socialno ogroženih družin je možno, poleg prijave preko spletne prijavnice, oddati dne 2.6.2020 tudi po elektronski pošti, ali osebno na sedežu Bolera, Dunajska cesta 49, Ljubljana, v času uradnih ur od 10.00 do 19.00, s predložitvijo ustreznih potrdil CSD).

 

O tem ali bo otrok, glede na vse prispele prijave, lahko vključen v enega/dva od razpisanih terminov tedenskega programa varstva »Poletje v Boleru 2020«, vas v roku od 2 do 5 dni po prejetju oddane spletne PRIJAVNICE povratno obvestimo, in sicer po sledečem postopku:

 

1. V primeru, da bo vaš otrok (glede na ostale prispele prijave) lahko vključen v želeni izbrani 1 (en) OSNOVNI TERMIN ali 2 (dva) OSNOVNI + DODATNI TERMIN, vam bomo po elektronski pošti poslali obvestilo in priložili predračun za plačilo tedenskega prispevka 30 eur oziroma dvotedenskega 60 eur, z rokom plačila 5 dni.

 

POMEMBNO: Prejeta spletna PRIJAVNICA z izpolnjenimi vsemi obveznimi rubrikami in vašimi soglasji ter vaše pravočasno plačilo - pomeni sklenitev našega medsebojnega obligacijskega razmerja in s tem zagotovitev mesta za vašega otroka v želenem 1 ali 2 terminih. V primeru neizvršenega plačila do postavljenega 5 dnevnega roka plačila, se smatra vaša prijava za stornirano, prosta mesta pa bodo 6. dan omogočena drugim strankam iz čakalne vrste.

 

V primeru, da je otrok iz socialno ogrožene družine, je tedenskega prispevka oproščen, vaša obveznost pa je, da nam najkasneje v roku 5 dni po prejetju našega obvestila pošljete ustrezno potrdilo Centra za socialno delo (če ga niste posredovali že na dan oddane prijave). V primeru, da potrdila v 5 dnevnem roku ne prejmemo, bomo smatrali, da ste od prijave odstopili.

 

2. V primeru prezasedenosti vašega želenega termina/terminov, vas bomo preko elektronske pošte obvestili in vam predlagali, da vašega otroka vključite v NADOMESTNI termin/termina s prostimi mesti in vas pozvali, da odgovorite v roku 2 dni. Ko prejmemo vaše soglasje o nadomestnem terminu/terminih, vam bomo poslali predračun za plačilo tedenskega/dvotedenskega prispevka z rokom plačila 5 dni.

 

POMEMBNO: Prejeta spletna PRIJAVNICA z izpolnjenimi vsemi obveznimi rubrikami in vašimi soglasji ter vaše pravočasno plačilo - pomeni sklenitev našega medsebojnega obligacijskega razmerja in s tem zagotovitev mesta za vašega otroka v tedenskem/dvotedenskem počitniškem varstvu. V primeru neizvršenega plačila do postavljenega 5 dnevnega roka plačila, se smatra vaša prijava za stornirano, prosta mesta pa bodo 6. dan omogočena drugim strankam iz čakalne vrste.

 

ODPOVEDI ne zagotavljajo vračila plačila, razen v primerih višje sile (bolezen – z zdravniškim potrdilom in drugih nepredvidenih okoliščin, ki so otroku onemogočile udeležbo na tedenskem varstvu vseh 5 dni; o upravičenosti le-teh odloča zakoniti zastopnik izvajalca).

 

PRIJAVA V POČITNIŠKO VARSTVO OTROK (tukaj!)

TERMINI POLETNEGA VARSTVA OTROK V BOLERU 2020
Termin 1 od 29. 06. do 03. 07.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN. 

Termin 2 od 06. 07. do 10. 07.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 3 od 13. 07. do 17. 07.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 4 od 20. 07. do 24. 07.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 5 od 27. 07. do 31. 07.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN. 

Termin 6 od 03. 08. do 07. 08.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 7 od 10. 08. do 14. 08.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 8 od 17. 08. do 21. 08.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN.

Termin 9 od 24. 08. do 28. 08.

PRIJAVA NI MOŽNA.

TERMIN JE POLNO ZASEDEN. 

 

PRIJAVA V SAMOPLAČNIŠKO POČITNIŠKO VARSTVO OTROK (tukaj!)

TERMINI POLETNEGA VARSTVA OTROK V BOLERU 2020
Termin 8 od 17. 08. do 21. 08.

PRIJAVNICA PB 8

Termin 9 od 24. 08. do 28. 08. PRIJAVNICA PB 9

 

 

 

ŠE VEČ fotografij na povezavi. Vabljeni k ogledu.

 

TEDENSKI JEDILNIK

TEDENSKI JEDILNIK

DAN

ZAJTRK

KOSILO

MALICA

Ponedeljek

 

kruh,

marmelada/med,

mleko

Piščančji zrezek po dunajsko

in krompirček

Rdeče sadje

 

Torek

 

kruh,

pašteta,

tekoči jogurt

Špageti bolognese

 

Modro sadje

 

Sreda

kruh,

čokoladni namaz

Čufti

in pire krompir

Zeleno sadje

 

Četrtek

 

kruh,

hrenovka,

čaj

Peresniki (testenine)

s piščancem v smetanovi omaki

Rumeno sadje

 

Petek

 

kruh,

sirni namaz,

sveža zelena paprika

Pizza

in sladoled

 

Oranžno sadje

 

 

Opombe:

  • Pridržujemo si pravico sprememb v tedenskem jedilniku.
  • Voda in brezalkoholni napitki so otrokom na razpolago ves čas.

 

ODZIVI STARŠEV – POLETNO VARSTVO V BOLERU V PREJŠNJIH LETIH

Odgovori staršev na anketno vprašanje: Bi nam želeli kaj sporočiti?

Odlični ste!

 

Imate zelo lep ambient, super organizacijo, skratka otrok se je počutil sproščeno in veselo. Starša pa brezskrbna. Upam, da se naslednje leto ponovno vključimo v vaš program. Lep pozdrav družina Podlesnik.

 

Zares hvala, dva otroka sta bila pri vas in bila sta zelo zadovoljna.

 

Pozdravljeni, presenečena sem bila nad profesionalno organizacijo počitnic, aktivnostmi, ki jih ob tem ponujate, kvaliteto prehrane. Všeč mi je bilo, da ste ob koncu tudi predstavili, kaj ste počeli in tudi nekaj zaplesali. Podpiram, da izbirate ogled filma, risank na plesno tematiko. Skratka, to so bile najbolje organizirane počitnice, preko katerih sem lahko spoznala vaš način dela, otrok pa se je spoznal s plesom. Njene pripombe so bile: veliko smo hodili, a kot mama vem, da s tem ni nič narobe ;). Himno tistega tedna, pa tako ali tako poslušamo še danes ;). Pohvale tudi plesnima učiteljema.

 

Presenečena sem bila, da ste imeli tako bogat program v smislu obiskov raznih lokacij, potem pa ste se zraven naučili še toliko plesov - bravo in hvala za vse

 

Vase varstvo je bilo najboljse varstvo do sedaj, po vrhu vsega pa je bila cena zelo dostopna, nasa puncka se ga ze veseli v prihodnjem letu....hvala vam najlepsa

 

Imejte nas v mislih, kajti drugo leto ponovno pridemo k vam - tokrat obe punci, saj je tudi mlajša sedaj vključena v šolo. hvala in lep pozdrav, Katja Pečaver

 

Moja hčerkica, Kiara Ema Čeč, je bila v letošnjem letu deležna različnih varstev zunanjih izvajalcev in je bila z Bolerom najbolj zadovoljnja. Prosi me, če je lahko naslednje leto kar 4 tedne v Boleru :)

 

Odlični ste, kar tako naprej! Morda bi spremenila le jutranji sprejem otrok...vse ostalo se mi je zdelo odlično! Hvala:)

 

Samo tako naprej...moja hcerka vsakic, ko po Dunajski peljava mimo Bolera navduseno zavpije Bolerooooo ....

Hvala, ker se je zelo lepo imela, predvsem pa tudi MO Lj za subvencijo

 

Se enkrat se najlepse zahvaljujemo za trud in odlicno organizacijo pocitniskega varstva. Sinova se ze veselita ponovnega snidenja z vami prihodnje poletje. Lep pozdrav

 

Še tako naprej dobro opravljajte svoje delo
Hvala za lep počitniški teden.

 

Finančno dostopno, prijetno okolje, polno zabave - SUPER!

 

Da je bilo varstvo za otroke res prijetno doživetje ter popestritev počitnic. Vaditelji so bili zelo prijazni in tudi aktivnosti zelo zanimive. Najboljše od vsega - RISANKE!!!!

 

Čudovita ekipa, zelo skrbno so se potrudili, takoj spoznali otroke, dajali povratne informacije o otroku med varstvom, res zmanjka besed za čudovito doživetje, ki ste ga organizirali. Dodatno se želim zahvaliti tudi sofinancerju, Mestni občini Ljubjlana, ki je prišla naproti pri financah. Hvala vsem in ostanite še naprej tako srčni! Srečno!

 

Zahvaljujem se vam, da ste bili pripravljeni sprejeti sina, ki je otrok s posebnimi potrebami, saj nas je kar nekaj organizatorjev počitniškega varstva zavrnilo. Sin se je počutil odlično, ravno tako njegov bratec!! Iskreno hvala!

 

Super ste, upam, da se prihodnje poletje ponovno vidimo. Zelo mi je bil všeč zaključek varstva z nastopom.

 

Zelo, zelo, zelo pozitivno presenečenje. Hvala za lepo in vsebinsko popoljnjen teden za našo Anejo.

 

Oba vnuka sta bila izredno zadovoljna in upata tudi na prihodnje leto
Hrano sta zelo pohvalila.
Izjemen program s super varstvom!
Le tako naprej!

 

Zelo nam je bil všeč vaš program, ker so otroci vsak dan počeli nekaj drugega.
Če bom otroka naslednje leto ponovno vključila v vartvo Boleru, je odvisno predvsem od cene ...

 

Super program, predvsem pa glavna vzgojiteljica.

 

Hvala za lepo organiziran teden/dva.. otroci so se imeli res lepo...
Posebna pohvala vsem sodelujočim v Boleru s strani naših otrok in zahvala v mojem imenu za ves trud in dobro energijo.

 

Tisti otroci, oz. posamezniki, ki so problematični in mantratirajo celo skupino, mislim, da se ne bi smeli več vrniti v vaše varstvo. Našemu otroku je bilo vse super, razen tega, da se je vsak dan posebej bal, otroka, kateri mislim, da ni sodil v tako varstvo oz. skupino. Hvala.

 

Ostanite taki kot ste.

 

Super! Plese ki so se jih naučili še zdaj kdaj zaplešeta:) zelo všeč jima je bilo učenje plesa. Mogoče bi lahko kvečjemu razmislili, glede na to, da jih je v skupini veliko, da bi ko greste na izlete ( predvsem plavanje, ladjica,..) priključili še kakšno dodatno osebo ( da so vsaj 4 odrasle osebe)....

 

Super ste

Vse pohvale za odlično izpeljan tabor. Otroci so se imeli lepo in imajo na tabor lepe spomine.

 

Hvala, ker ste omogočili moji hčeri preživeti lep, pester, poln dogodivščin počitniški teden :)
Hvala vam.
Le tako naprej:)

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2024 Bolero. Vse pravice pridržane.